Instant videóüzenet funkcióval és csevegéskiegészítőkkel bővül a Viber

Hamarosan instant videóüzeneteket is küldhetünk a Viberen, a csevegéskiegészítőkkel pedig olyan külső szolgáltatásokat is használhatunk majd, mint a Giphy vagy a Wikipedia. A frissítés újratervezett emotikonokkal érkezik.

viber_latta_allapot_01-1024x576[1]A Viber, a világ egyik vezető üzenetküldő alkalmazása bejelentette, hogy hamarosan megérkezik az applikáció legújabb verziója, amely három jelentős újdonságot tartalmaz. Az alkalmazás új instant videóüzenet funkcióval, illetve csevegéskiegészítőkkel egészül ki, amelyekkel a felhasználók külső szolgáltatásokat integrálhatnak chatjeikbe és gyorsan kereshetnek a matricák között is. Emellett a frissítés újratervezett, vidám emotikonok is tartalmaz.

Instant Videóüzenetek
Csupán egy gyors gombnyomás, és a felhasználók videóüzeneteket rögzíthetnek barátaiknak. Az új funkció közvetlenül a csevegés ablakban lesz, a hangüzenet gomb gyors elcsúsztatásával lehet majd hozzáférni, így a felhasználók könnyen válthatnak a hang- és videóüzenetek között. A Viber instant videóüzeneteivel maximum 30 másodperces, ismétlődő videók készíthetők.

Csevegéskiegészítők
A felhasználók külső szolgáltatásokhoz is hozzáférnek majd a Viberen keresztül. Az alkalmazás legfrissebb verziója a Giphy, a Wikipedia és a TheMovieDB szolgáltatásokat támogatja, az elérhető szolgáltatások száma azonban folyamatosan bővül majd. Az új funkció használata igen egyszerű lesz: a “@” ikonra kattintás után egy kereséssel kiválasztjuk a szolgáltatás nevét. Emellett a felhasználók ugyanezzel a módszerrel kedvenc matricáik között is kereshetnek majd az @ ikon megnyomásával.

„A Viber számos lehetőséget biztosít arra, hogy felhasználóink többféle módon kommunikálhassanak egymással. Az instant videó üzenetek egyszerű és személyes csevegést tesznek lehetővé, a csevegéskiegészítők pedig külső szolgáltatások széles kínálatához adnak hozzáférést, ami tovább gazdagítja a Viberben a felhasználói élményt” – mondta Michael Shmilov, a Viber ügyvezető igazgatója. „Alig várjuk, hogy további külső szolgáltatásokat integrálhassunk, és hogy minél több fejlesztő csatlakoztassa termékét a Viberhez.”

Újratervezett Emotikonok
Az új funkciók mellett a Viber teljesen áttervezte az alkalmazásban található összes emotikont. Az új képek egyszerű és színes dizájnt kaptak, ezáltal vizuálisan még izgalmasabbá és szórakoztatóbbá váltak.

A frissítések jelentősen bővíteni fogják a felhasználók barátaikkal és ismerőseikkel való kapcsolattartás lehetőségeit, emellett új megoldásokat nyújtanak a külső szolgáltatások segítségével. A Viber új verziója hamarosan Android és iOS operációs rendszeren is elérhető lesz.

Dátum 2016.12.20. 0:00:00
Forrás spad.hu